Nämä metsien päästöhyvityksen huippuasiantuntijat ovat mukana SuomiAreenassa

Innofor tarjoaa metsien hiilensidontaan erään maailman edistyksellisimmistä, laadukkaimmista ja tyylikkäimmistä päästöhyvityshankkeista. Sen tiimoilta olemme mukana myös SuomiAreenassa tänä kesänä. Järjestämme keskiviikkona 28.6 klo 12 paneelin metsien käytöstä päästöhyvityskaupassa. Jos et pääse Poriin, voit katsoa paneelin suorana tai tallenteena MTV Katsomossa (mtv.fi sekä MTV Katsomo -sovellus).
 

Monipuoliset panelistit esittelyssä

Karoliina Anttonen
Lainsäädäntöneuvos, ympäristöministeriö
Karoliina on työskennellyt koko virkauransa EU-päästökaupan ja kansainvälisten markkinamekanismien parissa. Hänen tehtäviinsä kuuluvat vapaaehtoiset hiilimarkkinat, Pariisin sopimuksen 6. artikla ja työ kansainvälisen lentoliikenteen päästöjärjestelmän CORSIA:n neuvoa-antavassa elimessä.

Anssi Kainulainen
Energia-asiantuntija, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto
Anssin vastuulle MTK:ssa kuuluvat paitsi energiapolitiikka myös kansainvälinen ilmastopolitiikka sekä EU-politiikan vastuut energia- ja ilmastokysymyksissä. Metsänhoitajan pohjakoulutus ja nuoruudessa vietetyt kesät valtakunnan metsien inventoinnin parissa ovat hyvä pohja myös maankäyttösektorin ilmastopolitiikan arviointiin. Maanomistajien edunvalvonta on ollut mielekästä työtä Anssille jo 15 vuoden ajan.

Niklas Kaskeala
Vastuullisuusjohtaja, Compensate Oy
Hallituksen puheenjohtaja, Compensate-säätiö

Pitkän linjan ilmastovaikuttajalla on yli 15 vuoden kokemus kestävästä kehityksestä ja ilmastonmuutoksen hillitsemisestä. Hän on perustanut kansainvälisen Protect Our Winters -ilmastoliikkeen Suomen osaston ja toiminut sen puheenjohtajana. Compensate tarjoaa korkealaatuisia päästökompensaatiopalveluita pääasiassa yrityksille. Yleishyödyllinen Compensate-säätiö uudistaa vapaaehtoisia hiilimarkkinoita ja kehittää sääntelyä.

Marcus Walsh
Hallituksen puheenjohtaja, Innofor Finland Oy
Diplomi-insinööri Aalto-yliopistosta on toiminut lähes koko työelämänsä maa- ja metsätalouden ympäristökysymysten parissa. Professori Erkki Lähteen uraauurtavien metsänkasvatustutkimusten kannustamana hän perusti vuonna 2007 metsäpalvelun konsulttiyhtiö Innoforin monipuolistamaan metsänhoidon tarjontaa avohakkuun vaihtoehdoksi. Nykypäivänä jatkuva kasvatus on jo metsätalouden kohtalonkysymys.

Paneelin vetäjänä toimii Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry:n puheenjohtaja Sampo Manninen.

Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali SuomiAreena järjestetään Porissa kesäkuun viimeisellä viikolla 27.–30.6. SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville. SuomiAreenassa ratkaistaan tulevaisuuden kimurantteja kysymyksiä ja luodaan uutta merkittävää keskustelua. Tapahtumat ja sisällöt ovat kävijöille ja katsojille maksuttomia.