fi en

Our services in English

Hiilen sidonta ja myynti

Millainen on hyvä päästöhyvityshanke?

Kasvihuonekaasupäästöjen hyvitys sijoituksena kotimaisiin metsiin houkuttelee yhä useampaa suomalaisyritystä. Heikon päästöhyvityksen ostosta voi kuitenkin tulla yritykselle jopa mainehaittaa.

Järjestimme aiheesta webinaarin, jonka katsomalla voit tutustua aiheeseen paremmin. Webinaaritallenteella Innoforin hallituksen puheenjohtaja Marcus Walsh kertoo hyvän päästöhyvityskohteen tunnusmerkkejä. Tutkijan näkökulmaa webinaarissa avaa Suomen ympäristökeskuksen johtava tutkija, dosentti Sampo Soimakallio. Kuulet myös näkökulmia ostajan puolelta KLINGER Finland Oy:n kehityspäällikkö Erkko Einiön esityksessä. 

Webinaarin juontaa Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistyksen puheenjohtaja Sampo Manninen. 

Pääset katsomaan webinaarimme tästä:

Miten voit hyvittää päästöjä laadukkaasti kotimaassa?

Kasvihuonekaasupäästöjen hyvitys sijoituksena kotimaisiin metsiin houkuttelee yhä useampaa suomalaisyritystä. Yhtä helppoa kuin puiden istutus tai metsän rauhoitus? Ei varsinaisesti. Kasvihuonekaasuja lisäisesti sitova hanke ei nimittäin voi olla vain normaalia metsätaloutta toisella nimellä. Heikon päästöhyvityksen ostosta voi myöhemmin olla yritykselle jopa mainehaittaa.

Nämä karikot voidaan onneksi kiertää. Innofor voi tarjota yrityksellesi mahdollisuuden hyvittää päästöt (Esimerkiksi GHG Protocol -standardi-Scope 3) kotimaassa laadukkaasti. Ota yhteyttä alla olevalla hiilensidontalomakkeella, niin kerromme lisää palvelustamme.

Hiilitase ja päästökompensaatio

Hiilensidonnan myynti perustuu siihen, että yritykset ja kuluttajat voivat kompensoida päästöjään rahoittamalla hiilensidontaa edistäviä toimenpiteitä. Metsän eli mahdollisen hiilinielun omistajan on siis mahdollisuus saada tuottoa metsästään myös tällä tavoin.

Monet yritykset kompensoivat päästöjään rahoittamalla hiilensidontaa edistäviä toimenpiteitä. Varteenotettava mahdollisuus tähän on kotimaisten metsien hiilensidonnan parantaminen, joka tarjoaa metsänomistajille mahdollisuuden osallistua päästöhyvitykseen. Innofor tarjoaa metsien hiilensidontaan erään maailman edistyksellisimmistä hankkeista. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Laadukas hiilitaseen määritys huomioi kasvavaan puustoon ja maaperään sitoutuneen hiilen. Hyvään määritystapaan kuuluvat metsän kasvukyvyn ja tuotoksen määritys pitkällä aikavälillä ja metsänkäsittelyn aiheuttamat hiilivaikutukset. Merkitystä on myös lopputuotteisiin sitoutuneella hiilellä sekä korvausvaikutuksilla esimerkiksi polttoaineissa.

Mikä on hiilitase?

Hiilitase on hiilivaraston muutos vuositasolla. Se kertoo, miten asia eli tässä tapauksessa metsä toimii hiilen lähteenä tai nieluna. Positiivinen hiilitase kertoo onnistuneesta hiilinielusta, joka sitoo hiilidioksidia. Jos hiilitase on negatiivinen, metsän hiilivarasto on pienentynyt ja ilmakehään on vapautunut hiilidioksidia.

Mikä on Scope 3?

Greenhouse Gas Protocol (GHG Protocol) -standardin päästöluokka 3 (Scope 3) huomioi ne päästöt, joista yritys on vastuussa omien seinien ulkopuolella. GHG-standardi on yksi maailman suosituimmista tavoista toteuttaa päästölaskentaa.

Yritykset voivat toiminnassaan ottaa huomioon arvoketjupäästöt yhtiön sisäisistä tapahtumista (luokka 1), käyttämästään energiasta (luokka 2) sekä oman toiminnan ulkopuolisista lähteistä (luokka 3). Scope 3 on usein haastavin todentaa ja tähän päästöluokkaan on hankalin vaikuttaa. Luokan 3 päästölähdettä voidaan kompensoida päästöhyvityshankkeemme kautta.
 

Lataa ostajan opas

Innofor Oy julkaisi 8.5. Ostajan oppaan laadukkaan metsäisen päästöhyvityshankkeen kriteereistä. Opas on ilmaiseksi ladattavissa.

Kiinnostuitko metsien hiilensidonnasta? Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Vaaditaan
Vaaditaan