fi en

Our services in English

Metsien hiilensidonnassa läpimurto – Innofor valloittaa SuomiAreenan

Haluatko hyvittää yrityksesi päästöt kotimaassa ja saada merkittävää markkinointietua? Innofor tarjoaa metsien hiilensidontaan erään maailman edistyksellisimmistä, laadukkaimmista ja tyylikkäimmistä päästöhyvityshankkeista. Hiilensidontatekniikkamme on markkinoiden kehittynein, ja se täyttää vaativimmatkin päästöhyvitysmarkkinoiden ehdot. Sen tiimoilta olemme mukana myös SuomiAreenassa tänä kesänä.

Järjestämme keskiviikkona 28.6 klo 12 SuomiAreenassa paneelin metsien käytöstä päästöhyvityskaupassa. Paneelissa istuvat hallitusneuvos Karoliina Anttonen ympäristöministeriöstä, ilmastoasiantuntija Anssi Kainulainen Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitosta MTK:sta sekä päästöhyvityksiä välittävän Compensate Oy:n vastuullisuusjohtaja Niklas Kaskeala.

Hankkeen on oltava lisäinen

Laadukas hiiltä sitova hanke on riippumattomasti valvottu, lisäinen, ei vuoda ja takaa hiilen pitkäaikaisen sidonnan.

Lisäisyyden ehtona on hankkeen toteutuminen nimenomaan asiakkaan päästökauppamaksun ajamana. Metsien istutus ja lannoitus ovat esimerkkejä hankkeista, jotka ovat kyseenalaisesti lisäisiä, sillä ne kannattavat kaupallisesti ja niitä tehdään jatkuvasti muutenkin. Lisäksi, jos metsä lopulta avohakataan, sidottu hiili menetetään.


Hanke ei saa vuotaa

Hankkeen vuoto tarkoittaa, että hiilen sitominen yhdessä paikassa lisää päästöjä muualla. Jos esimerkiksi metsiä rauhoitetaan, myös kokonaishakkuiden on laskettava. 

Pitkäikäisyysvaatimus on sekin haaste metsäalan hiilensidonnalle. Jos metsä esimerkiksi avohakataan muutama vuosikymmen hankkeen aloituksen jälkeen tai hanketta ajava yritys menee konkurssiin, miten hiilen pitkäaikainen sitoutuminen varmistetaan? Hyvässä hankkeessa osataan vastata tähänkin kysymykseen jo etukäteen. 

Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali SuomiAreena järjestetään Porissa kesäkuun viimeisellä viikolla 27.–30.6. SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville. SuomiAreenassa ratkaistaan tulevaisuuden kimurantteja kysymyksiä ja luodaan uutta merkittävää keskustelua. Tapahtumat ja sisällöt ovat kävijöille ja katsojille maksuttomia.

Liity seuraamme sitomaan hiiltä metsiin pysyvästi, yritystäsi ja yhteiskuntaa hyödyttävällä tavalla. Jätä yhteystietosi, olemme pian sinuun yhteydessä.

Tutustu hiilensidontaan tästä

Lue lisää hyvän metsäalan päästökauppakohteista Ostajan Oppaasta, lataa tästä