Metsänomistaja: Kuinka saavutat monimuotoisemman tuoton metsistäsi?

Metsänhoidossa on useimmiten tavoitteena taloudellisen tuoton saaminen. Tämä on perinteisesti ollut pitkälti puukaupan varassa, mutta tilanne on muuttunut.

Puukauppa on metsänomistajalle oleellinen ja pääasiallinen osa metsätalouden rahallista tuottoa. Nykyisin metsänhoitoon on kuitenkin monenlaisia eri vaihtoehtoja ja myös lisätuoton mahdollisuuksia. Metsänhoidollisesti ajateltuna jokainen puukauppa on kriittinen vaihe metsäsi kasvun ja kehittymisen kannalta.

Puukaupassa hakkuut voidaan suorittaa erilaisin tavoin. Jo edellisen metsänhoitosuositusten uudistamiskierroksen yhteydessä selvitettiin, että yläharvennus on kannattavin käsittelytapa hoitaa sekä mäntymetsiä että kuusimetsiä. Tästä huolimatta näemme systemaattista alaharvennusta jatkuvasti.

Jatkuvan kasvatuksen huippuosaaja

Tarjoamme Suomen ammattitaitoisinta ja pitkäaikaisinta kokemusta metsänhoidossa, jatkuvan kasvatuksen periaatteita kunnioittaen. Puukauppaa ei pidä missään tapauksessa vältellä tai viivyttää, olipa tavoitteena tuotto, metsän monimuotoisuus tai virkistysarvot.

Hakkuutoimenpide on vedenjakaja entisen ja tulevan metsän välillä. Puukaupan kautta maksimoit oikealla hakkuutavalla metsän tulevan arvokasvun ja myös parannat puuston laatua. Samalla puukauppa on mahdollisuus muokata metsäsi puulajijakaumaa kasvupaikalleen soveltuvammaksi niin, että se kestää paremmin käsillä olevaa ilmastonmuutosta.

Hiilikompensaatio auttaa siirtymävaiheessa jatkuvaan kasvatukseen – olet samalla ilmastotalkoissa

Tuottoa on mahdollista saada nykyään myös hiilikompensaation avulla. Liittymällä hankkeeseemme ja suorittamalla avohakkuun sijaan poimintahakkuun, muodostuu aidosti lisäistä hiilikompensaatiota ja saat erinomaista lisätuloa puukaupan päälle.

Tarjoamme tämän mahdollisuuden siirtymävaiheen hakkuisiin. Tee hiilensidontaa laadukkaassa hankkeessa ja luo turvaa myös seuraaville sukupolville. Tämä jos mikä on tärkeää!

Miten pääsen alkuun? Ota yhteyttä

Puukauppa Innoforin kanssa on sinulle metsänomistajana yksinkertaista ja helppoa. Puukauppa saadaan helposti alulle, kun soitat tai jätät meille viestin. Tarvitsemme sinulta metsäsi kiinteistötunnuksen, jonka avulla voimme tarkastaa metsätilasi sijainnin. Varaathan kiinteistötunnuksesi siis soittoasi varten esille tai ilmoitat sen viestissäsi.

Onnistunutta puukauppaa ajatellen tarjoamme asiakkaillemme turvallisen ja henkilökohtaisen palvelun: meille jokainen asiakas ja jokainen hakkuutyömaa on oma yksilönsä. Jokaisen työmaan osalta selvitämme niin tavoitteet kuin puuston mahdollisuudetkin.

Mitä tämä maksaa?

Innofor tarjoaa asiakkailleen kahta erilaista puukaupan palvelumallia, joiden kautta voit toteuttaa toimenpiteet: vaihtoehtoina ovat joko puukauppa kilpailutuksen kautta tai suoraan kanssamme. Hinta riippuu yhteistyön tasosta ja tarpeesta.

Jos olet JaloMetsä-hoitosopimusasiakas tai FSC-ryhmämme jäsen ja metsäsuunnitelmasi on järjestelmässämme, pelkkä kilpailutus lähtee tasosta 50 c/m3 tai 150 € kerta (alv 0 %).

Suosittelemme kuitenkin käyttämään kokonaispalvelua, joka sisältää muun muassa asiakirjat, viranomaisilmoitukset ja korjuun ohjeistuksen kuljettajalle. Hinta riippuu tässä tilanteessa työmaan laajuudesta, sillä tarvittavia käyntejä voi tulla myös eri vuodenaikoina töiden ajoituksen ja korjuuolosuhteiden takia.

Keskimäärin puukauppa vie aikaa puolesta vuodesta vuoteen – joskus pidempään ja joskus toki lyhyemmänkin ajan.

Uutta – tuottoa hiilikompensaatiolla

Avarakatseisuus ja uusien tuotemahdollisuuksien hyödyntäminen metsistä on ehdottomasti metsänomistajan etu. Innoforin avustuksella voit puukaupan ohella saavuttaa hyötyä myös hiilikompensaation avulla: tarjoamme sinulle lisätuoton hakkuutulojesi päälle. Tämän voit saavuttaa Suomessa ainoastaan Innoforin kanssa. Tärkeintä on olla meihin yhteydessä mahdollisimman pian.

Autamme sinua eteenpäin kohti tavoitteidesi mukaista, turvallista, päämäärätietoista ja luontoarvot huomioivaa puukauppaa kanssamme. Tervetuloa palveltavaksi!