fi en

Our services in English

Metsäsertifiointi

Metsäsertifiointi auttaa puukaupoissa

Asiakkaanamme sinulla on mahdollisuus sertifioida metsäsi FSC®- tai PEFC-sertifikaatilla. Voimme tarjota metsällesi FSC-sertifiointia osana ryhmäämme, tai PEFC-sertifikaattia. Kun metsillä on sertifiointiasiat kunnossa, puukaupatkin järjestyvät paremmin.

Metsänomistajan vapaus valita

FSC-sertifiointiin liittyen olemme perustaneet ryhmän (FSC®-C148938), johon on mahdollista liittyä. Palvelussamme omistajalla säilyy vapaus valita palveluntarjoajansa. Sertifiointi edellyttää, että metsänhoito täyttää FSC:n asettamat vaatimukset. Jos puun markkinatilanne on huono, FSC-sertifikaatin haltijalla on paremmat mahdollisuudet tehdä puukauppaa.

Mitä tarkoittaa PEFC-sertifiointi?

PEFC-merkki tarkoittaa, että tuotteeseen on käytetty kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevaa puuta. Riippumattomat tarkastajat valvovat, että puuraaka-aineen alkuperä on jäljitettävissä. PEFC-merkin avulla voidaan varmistua tuotteen vastuullisuudesta ja alkuperästä. PEFC edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta.

Mitä tarkoittaa FSC®-sertifiointi?

FSC® on maailman luotetuin metsätuotteiden vastuullisuussertifikaatti. FSC-merkintä tarkoittaa, että raaka-aine tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä. Vastuullisuus ulottuu kolmelle alueelle: luonto- ja ympäristöarvoihin, sosiaalisiin oikeuksiin ja taloudellisesti kestävään metsänhoitoon. FSC on ainoa puupohjaisten tuotteiden sertifikaatti, jolla on ympäristöjärjestöjen tuki.