fbpx
skip to Main Content

Metsänhoito – visio ja periaatteet

Metsien ja niistä saatavan puun monipuolinen taival

Visiomme metsänhoidosta

Metsien ja niistä saatavan puun monipuolisemman käsittelyn taival on vasta alussa. Tulevaisuudessa metsiä hoidetaan monin eri tavoin ja eri tavoittein. Puun jalostusaste on noussut painottaen pitkäikäisiä tuotteita. Tuotteiden hiilitase lasketaan tarkoin. Aluetason vapaaehtoinen avohakkuuton metsätalous luo uusia laajoja metsäisiä alueita ilman suojelupakkoa. Innofor on mukana nyt ja tulevaisuudessa tämän kehityksen kärjessä kehittämässä uusia metsätuotteita. Innofor taitaa myös parhaimpana Suomessa erilaiset metsänhoidon ratkaisut – parhaasta taloustuotosta aina luonnonsuojelupainotteisiin täysin avohakkuuttomiin hoitoratkaisuihin. Asiakkaamme saavat käyttöönsä Suomen monipuolisimman metsänhoitopalvelun, jonka avulla nostat reilusti metsäsi taloudellista tuottoa, tai halutessasi huomioit riistanhoidon ja virkistyskäytön tavanomaista paremmin.

KYSY LISÄÄ

Palvelumme perusasiat

Jatkuva kasvatus puukaupassa - puukaupan vaihe 2

Edistä hoitoa suunnitelmalla. Innofor palvelee sekä yksityisiä, että julkisia yhteisöjä pientiloista valtiollisiin metsälaitoksiin. Hoidamme talousmetsiä sekä avohakkuukierron mukaisesti, että tietyin edellytyksin myös avohakkuitta eli erirakenteisena.

Jatkuva kasvatus puukaupassa - puukaupan vaihe 5

Tuottoisa puukauppa. Metsänhoito on edistynyt jättiharppauksin viimeisten 15 vuoden aikana tuoden mukanaan uusia tapoja hoitaa metsää. Uudet menetelmät parantavat parhaassa tapauksessa metsän tuottoa kymmeniä prosentteja.

Jatkuva kasvatus puukaupassa - puukaupan vaihe 4

Hakkuut tavoitteesi pohjalta. Olivatpa metsänhoidon tavoitteesi metsän taloudellisuudessa, luonnon monimuotoisuudessa tai vaikkapa riistanhoidossa. Suosituksemme perustuvat uusimpiin tieteellisiin tutkimuksiin ja vankkaan kokemukseen.

Selkeä raportointi. Kansantajuisiksi laaditut raporttimme hoitomenetelmien kannattavuudesta ja hoitovaihtoehtojen tarjoamista mahdollisuuksista. Niiden avulla ymmärrät paremmin, miten säästät metsäsi hoidossa ja tienaat enemmän hakkuissa.

Periaatteemme metsänhoidosta

Metsänomistajan tulot muodostuvat pääasiassa tukki- eli sahapuun myynnistä ja menot metsänhoidollisista toimenpiteistä. Talousmetsän kasvatuksen tavoitteena on suurin mahdollinen tukin määrä mahdollisimman alhaisin hoitokustannuksin. Innoforin suosittelema metsänhoitotapa painottaa metsänomistajalle sahapuun laadun ja määrän maksimointia sekä luontaisen uudistamisen käyttöä lain ja metsän olosuhteiden sallimissa puitteissa. Luontainen uudistaminen ja siten kalliin taimikon istutusvaiheen välttäminen ovat omistajalle yleensä edullisin hoitomuoto. Yläharvennuksissa on poistettava myös vaurioituneita pienempiä puita sekä harvennettava puuryhmiä, joiden tiheys haittaa kasvua. Korjuussa on säilytettävä terve alikasvos, joka on seuraavan puusukupolven perusta. Tarvittaessa luontaista uudistumista on täydennettävä muokkauksin ja istutuksin.

KYSY LISÄÄ

Uusimmat artikkelit

Jukolan viestiin vastuullista puutavaraa

Jukolan viestin perinteinen suunnistuskilpailu järjestetään tänä vuonna Rovaniemellä 21.–22. elokuuta. Olemme…

LUE LISÄÄ
Metsäsuunnitelma on vaihtoehto kun haluat hoitaa metsiä tavoitteellisesti ja helposti.

Haemme nyt metsäsuunnittelijaa

”Innofor on uuden ajan metsäpalveluyritys ja palvelemme asiakkaitamme ympäri Suomen.…

LUE LISÄÄ

Puunkorjuu jatkuvassa kasvatuksessa

Koneenkuljettaja vie käytäntöön puukaupan toteutumisen tehdyn hakkuusuunnitelman pohjalta. Harvennus, mutta…

LUE LISÄÄ

FSC®-sertifiointi edullisesti ryhmässä

Tarjoamme sertifiointia ryhmän uusille jäsenille Lapin eteläpuolisen Suomen alueelta. Ensimmäinen…

LUE LISÄÄ

Lähetä tarjouspyyntö!

Metsään.fi- palvelu tarjoaa metsävaratiedot metsistäsi. Voit ottaa palvelun käyttöön yksin tai puolison kanssa metsää omistavana, yhtymän osakkaana tai kuolinpesän osakkaana. Metsään.fi-palveluun tarvitset verkkopankkitunnukset.

Täytä viereinen lomake ja lähetä sähköpostia tai luovuta metsävaratietosi meille Metsään.fi-palvelun kautta, johon voit kirjautua suoraan tästä. Metsäkeskuksen ylläpitämässä Metsään.fi-palvelussa on kattavasti kerättynä metsävaratietoa, eli tietoa puuston kuutiometrimääristä jaoteltuna samantyyppisiksi alueiksi. Tämä pohjatieto mahdollistaa kiireellisimpien toimenpiteiden kohdistamisen ja toimii pohjana, mikäli metsälle tehdään pidempiaikaista hoitosuunnitelmaa.

  Etu- ja sukunimi
  Kiinteistötunnus
  Sähköpostiosoite
  Puhelinnumero
  Toimenpide
  Kuviot, nro
  Lähetän teille pohja-aineiston Metsään.fi -palvelun kauttaLähetän kartan sähköpostilla

  Back To Top