fbpx
skip to Main Content

Puukauppa-asiakkaamme tarina

Toiveena tehdä puukauppa ilman metsän avohakkuuta

Puukauppa-asiakkaamme

Hausjärvellä asuu tyytyväinen metsänomistaja. Uusi puukauppa-asiakkaamme, Irmeli Vettenranta, otti meihin yhteyttä keväällä, ja hänen toiveenaan oli tehdä puukauppa millä vältettäisiin metsän avohakkuu. Käsittelyaloiksi valikoituivat hieman vanhempi kuusikko ja nuorempi mäntymetsä. Käsittelyalat rajautuivat peltoihin, mikä asetti haasteen toteutuksen suunnitteluun. Arvioimme tuulituhoherkkyyttä ja tässä tilanteessa jätimme reunavyöhykkeelle puuta hieman tiheämmin. Säästimme myös pienet puut, jolloin rakenne säilyy monipuolisempana. Tämä osaltaan vähentää myös tuulituhoriskiä. Puukaupassa metsien erirakenteinen kasvatus sisältää paljon toisiinsa linkittyviä asioita. Näistä seikoista on liikkeellä paljon erilaista tietoa. Ei ole samantekevää mitä tehdään ja kuinka toimenpiteet tapahtuvat, sillä seuraukset ulottuvat usein vuosien ja vuosikymmenten päähän. Me Innoforissa pyrimme huomioimaan kattavasti metsän kehitykseen vaikuttavat eri tekijät.

Puukaupan vaiheet

Metsästä tehtiin valoisampi

Puukauppa kanssamme tekee tyytyväiseksi. Irmeli Vettenrannan metsästä tehtiin valoisampi. Nyt se taimettuu paremmin ja on viihtyisä. Metsä säilyy metsänä.

Irmeli Vettenranta myy laadukkaita sisustusratkaisuja työkseen (http://kuisti.fi). Laatua hän halusi myös metsänsä hoitoon. Jokaisella metsänomistajalla on oikeus hoitaa metsäänsä omien tavoitteidensa ja arvostustensa mukaisesti. Innofor tekee metsänhoitoa tavoitteesi mukaisesti. Suosituksemme perustuvat uusimpiin tieteellisiin tutkimuksiin ja vankkaan kokemukseen. Voit olla varma tavoitteesi täyttymisestä.

Uusimmat artikkelit

Lähetä tarjouspyyntö!

Metsään.fi- palvelu tarjoaa metsävaratiedot metsistäsi. Voit ottaa palvelun käyttöön yksin tai puolison kanssa metsää omistavana, yhtymän osakkaana tai kuolinpesän osakkaana. Metsään.fi-palveluun tarvitset verkkopankkitunnukset.

Täytä viereinen lomake ja lähetä sähköpostia tai luovuta metsävaratietosi meille Metsään.fi-palvelun kautta, johon voit kirjautua suoraan tästä. Metsäkeskuksen ylläpitämässä Metsään.fi-palvelussa on kattavasti kerättynä metsävaratietoa, eli tietoa puuston kuutiometrimääristä jaoteltuna samantyyppisiksi alueiksi. Tämä pohjatieto mahdollistaa kiireellisimpien toimenpiteiden kohdistamisen ja toimii pohjana, mikäli metsälle tehdään pidempiaikaista hoitosuunnitelmaa.

  Etu- ja sukunimi

  Kiinteistötunnus

  Sähköpostiosoite

  Puhelinnumero

  Toimenpide

  Kuviot, nro

  Lähetän teille pohja-aineiston Metsään.fi -palvelun kauttaLähetän kartan sähköpostilla

  Back To Top