fbpx
skip to Main Content

Metsien sertifiointi ja JaloMetsä-sopimus

Omat tavoitteesi ja metsän mahdollisuudet sovitetaan yhteen hallitusti

Metsien sertifiointi

Asiakkaanamme sinulla on mahdollisuus sertifioida metsäsi PEFC- tai FSC-sertifikaatilla. PEFC-sertifiointi on yleisin Suomessa käytössä oleva sertifiointijärjestelmä ja voimme tarjota metsillesi myös FSC -sertifiointia. Kun metsillä on sertifiointiasiat kunnossa, puukaupatkin järjestyvät paremmin. FSC-sertifiointiin liittyen olemme perustaneet ryhmän ja ryhmään on mahdollista liittyä.  Palvelumme toteutetaan siten, että omistajalla säilyy vapaus valita palveluntarjoajansa. Sertifiointi edellyttää, että metsänhoito täyttää FSC:n asettamat vaatimukset. Puun markkinatilanteen ollessa huono, FSC-sertifikaatin haltijalla on paremmat mahdollisuudet tehdä puukauppa. Voit lukea lisää FSC- sertifioinnista ja ryhmästämme tästä.

LUE LISÄÄ

Metsäsi tiedot asiakassivuillamme

Henkilökohtaiselle asiakassivullesi koostamme selväsanaista ja graafista tietoa metsästäsi. Esimerkiksi: Yleisellä tasolla voidaan sanoa, että metsätilasi monimuotoisuus on hyvällä mallilla. Valtaosalla alaa esiintyy useampaa puulajia ja myös suuria lehtipuita. Alikasvosten määrä on kohtalainen ja kehittyvä. Alueilla on myös suuria puita. Lahopuuta on jonkin verran sekä maa- että pystypuina. Arvioimme myös metsäsi kehityksen vuosikymmeniksi eteenpäin.

Puustojakauma, m3

Kasvupaikkatyypit, %

Monimuotoisuus, ha

Nykypuusto, tuhatta m3

Kehitysarvio, tuhatta m3

Asiakassivullasi näet myös suositukset metsäsi kiireellisille toimenpiteille. Esimerkiksi: Metsätilasi on valtaosin hyvin hoidettu ja käsitelty viime vuosina lähes kauttaaltaan. Tärkein metsänhoidollinen toimenpide on kuviolle 227 tehtävä hoitotyö. Kuviolla on harvennustarve, sillä lehtipuut kasvavat liian tiheässä ja lehtipuiden lisäksi myös alikasvoskuuset kärsivät tiheydestä. Hoitotoimet pitävät puuston kasvussa paremmin.

Kerromme myös metsäsi hakkuumahdollisuuksista. Kuten esimerkiksi: Lähiajan harvennus- ja poimintahakkuut sijoittuvat kuvioille 223 ja 229. Kuvioiden puusto on kuusivaltaista. Lehtipuuosuus säilytetään toimenpiteissä ja suuria haapoja säästetään monimuotoisuuden takia. Osalle alaa kyseisillä kuvioilla kuusialikasvosta on jo noussut merkittävästi ja taimien säästäminen toimenpiteessä on erittäin tärkeää.

Saat tiedot metsäsi monimuotoisuudesta ja kuinka siihen voi vaikuttaa. Esimerkiksi: Monimuotoisuutta voidaan lisätä kuvioilla 224 ja 225 sekä 228.1 lehtipuuosuuden kasvattamisella. Koivut ja runkomaiset pihlajat tulee säästää ja samoin vaalia kuusialikasvosta, jota on kehittynyt erityisesti kuviolla 225. Aikaisempien käsittelyiden vuoksi kuvioilta puuttuvat suuret puuyksilöt, joka on huomioitava tulevissa yläharvennuksissa.

JaloMetsä -hoitosopimus

JaloMetsä-hoitosopimus on pitkäaikainen, tavoitteellinen yhteistyömalli, missä hoitotyöt tehdään ajallaan ja luontoarvot huomioidaan varmasti. Kehittämällä luontoarvoja pitkäjänteisesti pystytään luontoarvoihin liittyviä tekijöitä parantamaan kustannustehokkaasti. Omat tavoitteesi ja metsän mahdollisuudet saadaan sovitettua yhteen hallitusti. Metsän uudistumista seurataan toimenpiteiden jälkeen ja tietoja ylläpidetään toimenpiteiden yhteydessä. JaloMetsä-hoitosopimus perustuu aina metsäsuunnitelmaan, mikä on yhteisesti käyty läpi. Täydenpalvelun sopimuksemme on huoleton vaihtoehto ja toteutus tapahtuu aina yhteisesti sovitun mukaisesti. Hoitosopimusta ei tehdä sitoutuen tiettyyn hoito- tai hakkuumäärään, vaan sen avulla voidaan  suunnitelmien muuttuessa reagoida joustavasti.

TILAA NYT
Varainhoitoyhtiö FIM ja Innofor yhteistyöhön S-Metsärahastossa

Uusimmat artikkelit

Lähetä tarjouspyyntö!

Metsään.fi- palvelu tarjoaa metsävaratiedot metsistäsi. Voit ottaa palvelun käyttöön yksin tai puolison kanssa metsää omistavana, yhtymän osakkaana tai kuolinpesän osakkaana. Metsään.fi-palveluun tarvitset verkkopankkitunnukset.

Täytä viereinen lomake ja lähetä sähköpostia tai luovuta metsävaratietosi meille Metsään.fi-palvelun kautta, johon voit kirjautua suoraan tästä. Metsäkeskuksen ylläpitämässä Metsään.fi-palvelussa on kattavasti kerättynä metsävaratietoa, eli tietoa puuston kuutiometrimääristä jaoteltuna samantyyppisiksi alueiksi. Tämä pohjatieto mahdollistaa kiireellisimpien toimenpiteiden kohdistamisen ja toimii pohjana, mikäli metsälle tehdään pidempiaikaista hoitosuunnitelmaa.

  Etu- ja sukunimi

  Kiinteistötunnus

  Sähköpostiosoite

  Puhelinnumero

  Toimenpide

  Kuviot, nro

  Lähetän teille pohja-aineiston Metsään.fi -palvelun kauttaLähetän kartan sähköpostilla

  Back To Top