fbpx
skip to Main Content

Metsäkatsaus ja metsän mahdollisuudet

Kaukokartoitukseen perustuva tieto metsän mahdollisuuksista

Metsäkatsaus nyt tutustumishintaan!

Metsäkatsaus tilat alle 100 ha (norm. 240 € + alv.)
89 €*
(+ alv.)
 • Katsaus metsäammattilaiselta
 • Kartat
 • Hakkuumahdollisuudet
 • Hoitotarpeet
 • Jatkuva kasvatus
Metsäkatsaus tilat yli 100 ha (norm. 340 € + alv.)
189 €*
(+ alv.)
 • Katsaus metsämmattilaiselta
 • Kartat
 • Hakkuumahdollisuudet
 • Hoitotarpeet
 • Jatkuva kasvatus

Metsäkatsauksen avulla saat helposti perustiedot metsäsi mahdollisuuksista. Lähtötietona on kaukokartoitettu metsävaratieto. Saat pohjatiedosta syvemmän analyysin, ja lähdeaineistoja yhdistelemällä arvioimme myös jatkuvan kasvatuksen hoitovaihtoehdot. Tee myös JaloMetsä-hoitosopimus, niin saat Metsäkatsauksen tarjoushintaan*. JaloMetsä-hoitosopimus on maksuton ja ilman vuositilausvaatimusta. Valitse sopiva paketti pinta-alasi mukaan.

TILAA NYT

Metsän kunto kannattaa määrä välein tarkistaa. Ajoitus on tärkeää, jotta puuston hyvä kasvu voidaan ylläpitää. Toimenpiteiden viivästyminen lisää riskejä metsänkasvatuksen eri vaiheissa ja vähentää mahdollisuuksia esimerkiksi säästää kasvukykyisiä alikasvoksia. Alikasvos ei selviä pitkiä aikoja ylitiheässä metsässä. Metsäkatsaus on joustava palvelu, ja tuottaa lisäarvoa tarkentamalla Metsään.fi -metsävaratietoa.

Esimerkkejä metsän mahdollisuuksista

Kaukokartoitukseen perustuva tieto

Kaukokartoituksessa tietoa kerätään pääasiassa satelliiteissa tai lentokoneissa olevien mittalaitteiden avulla. Kerätty tieto kertoo metsän tilavuudesta ja osaa arvioida myös eri puulajien tilavuuksia. Metsän maaperän kantavuutta korjuuta varten sekä mahdollisia taimikonhoitotarpeita voidaan analysoida satelliittikuviin ja maaperään perustuvien pohja-aineistojen perusteella. Alikasvoksen esiintymisen todennäköisyys kertoo ennakkoraivaustarpeesta ja jatkuvan kasvatuksen mahdollisuudesta. Tietojärjestelmät tarjoavat runsaasti pohjatietoa metsäsi mahdollisuuksien arviointiin. Mikään ei kuitenkaan korvaa metsäammattilaisen suorittamaa tarkastusta maastossa ja metsäsuunnitelmaa. Paikanpäällä käydessä puiden kasvukunto, harvennustarve ja toimenpiteiden ajoitus saadaan kohdalleen. Karttaan merkitsemättömät suopainanteet ja esimerkiksi luontoarvoihin tai korjuukoneiden kantavuuteen vaikuttavat tekijät tulevat silloin myös huomioiduksi.

KYSY LISÄÄ

Uusimmat artikkelit

Lähetä tarjouspyyntö!

Metsään.fi- palvelu tarjoaa metsävaratiedot metsistäsi. Voit ottaa palvelun käyttöön yksin tai puolison kanssa metsää omistavana, yhtymän osakkaana tai kuolinpesän osakkaana. Metsään.fi-palveluun tarvitset verkkopankkitunnukset.

Täytä viereinen lomake ja lähetä sähköpostia tai luovuta metsävaratietosi meille Metsään.fi-palvelun kautta, johon voit kirjautua suoraan tästä. Metsäkeskuksen ylläpitämässä Metsään.fi-palvelussa on kattavasti kerättynä metsävaratietoa, eli tietoa puuston kuutiometrimääristä jaoteltuna samantyyppisiksi alueiksi. Tämä pohjatieto mahdollistaa kiireellisimpien toimenpiteiden kohdistamisen ja toimii pohjana, mikäli metsälle tehdään pidempiaikaista hoitosuunnitelmaa.

  Etu- ja sukunimi

  Kiinteistötunnus

  Sähköpostiosoite

  Puhelinnumero

  Toimenpide

  Kuviot, nro

  Lähetän teille pohja-aineiston Metsään.fi -palvelun kauttaLähetän kartan sähköpostilla

  Back To Top